چگونه زندگی را از نَو آغاز کنم؟

بسیاری از افراد از یک‌نواخت بودن زندگی روزمره و انجام امورِ مشخص و تکراری، به تنگ آمده و دچارِ ملالت و کم‌انگیزگی می‌گردند. خاصتاَ زمانی‌که انجامِ این امور، یک امر حتمی و الزامی باشد. بناء، برای این افراد توصیه می‌شود تا نکاتی را مورد توجه قرار داده و از این حالتِ مأیوس‌کننده خود را برهانند.

این توصیه‌ها به شرح ذیل‌اند:

  1. در قدمِ اول باید آن‌عده مصروفیت‌ها و کارهایی که موجب خستگی و ملالت تو می‌شود را یافته و از انجام آن خودداری کنی. و یا هم انجام آن را به حداقل برسانی!
  2. اگر از انجام برخی امور، حتی اگر ساده و پیش‌پا افتاده هم باشند لذت می‌بری، پس به انجام آن کارها ادامه بده!
  3. هنرِ راحت زیستن را بیاموز! زیرا سبب رهایی‌ات از احساس فرسودگی درونی گردیده و خستگی‌ات را از بین می‌برد!
  4. چه‌بسا وضعیتِ زندگی و موقف اجتماعی‌ات طوری باشد که خیلی‌ها آرزوی چنین زندگیِ را داشته باشند؛ ولی اگر این وضعیت تو را خسته و ملول ساخته، سببِ آن اعتیادت به این وضعیت و افراط در آن است. و طبیعتا منبعِ این مشکل، روان بوده و راه‌حل آن نیز از این آدرس ممکن خواهد بود. پس باید دقیق اندیشه کنی!
  5. احیانا بلندپروازی و آرمان‌گرایی ‌سبب خستگی و افسردگی تو می‌گردد. و خاصتاً هنگامی‌که احساس می‌کنی رسیدن به آرمان‌هایت دست‌نیافتنی هستند!
  6. گاهی اوقات، افسردگی و کم‌انگیزی در تو به سببِ مقایسۀ خودت با دوستان، اقارب و آشنایان بوده و طبیعتاً این نوعِ نگرش به مصلحت تو نیست! بناء از چنین مقایسه‌های بی‌معنی و بی‌فایده برحذر باش؛ زیرا تو بدترین آنچه در نزد خود داری، با بهترینِ آنچه دیگران دارند، مقایسه می‌کنی و نتیجه‌اش هم واضع و آشکار است!
  7. اگر به افرادِ برتر از خود بنگری، داشته‌هایت نزدِ تو کم‌ارزش به نظر خواهند آمد. درحالی‌که بهتر است، گاهی به افراد پایین‌تر از خود نظر کنی و قدرِ داشته‌هایت را بدانی؛ زیرا بسیاری آروزی داشتنِ آنچه را تو داری، در سر دارند!
  8. تلاش کن صحت‌مند زندگی کنی! از عادت‌ها و رفتارهای غیر صحی بپرهیز؛ زیرا نوعیت خوراکی‌ها، اوقات خواب و بیداری، محیط‌زیست و ماحول، سروصداهای زیاد و امثال آن، تأثیر زیادی بر روانِ تو خواهند داشت!
  9. پیاده‌روی به شکلِ روزانه را ادامه بده؛ زیرا این فعالیت برعلاوۀ فواید صحی، فواید روانی نیز دارد!
  10. سرگرمی‌های جدید را پیدا کن، یا هم به سرگرمی‌های قبلی‌ات که به مرورِ زمان آن را ترک نمودی، روی بیاور!
  11. تلاش کن خود را به مصروفیت‌هایی مثل: پرورش گیاهان و رسیدگی به چمن‌زارها و گل‌ها در خانه و امثالِ آن سرگرم کنی؛ زیرا این مصروفیت‌ها حسِ معنی‌داری در زندگی ات ایجاد نموده و تو را به ادامۀ راه امیدوار خواهد نمود!
  12. سعی کن در برنامه‌های اجتماعی و رضاکارانه سهم بگیری؛ زیرا تجربۀ حسِ هم‌دلی با دیگران و خوشحال‌نمودنِ شان، سببِ بروز خرسندی، اعتماد به نفس و هدف‌مندی در خودت نیز می‌گردد!
  13. به خانواده ات اهمیت بده! احترام به پدر و مادر، برقراری صلۀ رحم با فامیل و اقرباء و خوشحال‌نمودنِ آنان، انقلابِ بزرگی در تو به وجود خواهد آورد. علی الخصوص اگر این امر از جمله اهدافِ روزانه ات قرار گیرد. و به یاد داشته باش که خانواده ات حقِ اولویت نسبت به دیگران در معاشرت نیک و حسن خلق را دارند!
  14. تلاش کن مهارت‌های جدید کسب کنی، یا هم مهارت‌های قبلی ات را ارتقاء دهی!
  15. کتابِ جدید بخوان، چیز جدید بشنو، چیز جدیدی تماشا کن؛ این فعالیت‌ها، اوقاتُِ تو را با نشاط تر می‌سازد!
  16. به تعطیلات برو، حتی برای چند روز محدود. مکانِ جدید را تجربه کن! و یا هم به مکانِ قدیمی که دوستش داشتی سفر کن!
  17. سعی کن از بازی‌های الکترونیکی دوری کنی؛ زیرا مصروفیت با آن، تو را از دنیای حقیقی دور نموده و به دنیای خیالی داخل می‌سازد!
  18. تلاش کن در دوره‌ها و ورکشاپ‌های مهارتی و فرهنگی اشتراک نموده و به تقسیم‌اوقات چنین برنامه‌ها ملتزم باشی؛ این خود حسِ نیازمندی برای ساختن شخصیت ایده‌آل و سروسامان‌دهی به زندگی را در تو ایجاد می‌کند!
  19. به داشته‌ها و جزئیاتِ زندگی روزانه ات توجه کن؛ از خوردن، نوشیدن، لباس‌پوشیدن، صحبت‌نمودن و سرگرمی‌هایت لذت ببر!
  20. احیانا برخی تغییرات کوچک در دیکوریشن (چیدمان) اثاثیه و مبلمان منزلُ، باعث تجدید نشاط در تو می‌گردد!
  21. در همۀ امور فوق و در همۀ امور زندگی خود سادگی را در پیش بگیر؛ زیرا اغراق بیش از حد برای به دست آوردن خواهشات و زیباترین و گران قیمت‌ترین چیزها ما را به استرس دائمی می‌کشاند،ُ و ما را از داشته هایمان محروم می‌کند!
  22. سعی کن ُاستفاده از ابزار و وسایل الکترونیکی با فناوری مدرن، دنبال کردنِ افراد و وب‌سایت‌های گوناگون و داشتن حرصِ فراوان برای جستجوی هرچیزِ و هرموضوعِ جدید را تا حد امکان کاهش دهید؛ زیرا این عادت، شما را زندانی و اسیرِ دیگران نموده و از شخصیتِ اصلی خودتان، دور می‌سازد!
  23. به نیازهای روحی، جسمی، روانی و اجتماعی خود به شکل متوازن رسیدگی کنید. هیچ‌گاه برای ارضاء یک جنبه از نیازهای خود تلاش نکنید؛ زیرا همانطور که نیاز به تغذیۀ مادی و جسمی دارید، نیازمند تغذیه روحی و معنوی نیز هستیم، و بالعکس!

 

در خاتمه؛

از حکمت‌های شریعت والای اسلامی کمالِ استفاده را ببرید! تنوعِ فرائض و نوافل با اشکال و اوقات متنوع، تنوعِ سنت‌ها از قبیل: نماز‌ها، اذکار و دعاء ها و امثال آن، در کنارِ اجر و پاداشِ اخروی فراوان؛ نقشِ بسزائی در سروسامان‌دادن به زندگی، اهداف و آرزوهای تان داشته و به زندگی شما معنای واقعی می‌بخشد. به تعادل روحی کمک نموده و آرامش عطاء می‌کند. و در نهایت دیدگاهِ شما را نسبت به زندگی و آینده، مثبت خواهد نمود.

 

مترجم: عبدالرحمن رسولی

Related Articles

ضرورت وحدت و انسجام امت اسلامی از دیدگاه علامه اقبال

مقالۀ علمی تحقیقی سرمحقق محمدکبیر(مشفق) 18/5/1402کابل افغانستان ضرورت وحدت و انسجام امت اسلامی از دیدگاه علامه اقبال الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  وَالعَاقِبَةُ لِلمُتَّقِینَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ…

پاسخ ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *