علل تیره‌گی روابط زن و شوهر

یقیناً از بدترین و منفورترینِ اعمال، به چالش کشاندنِ نظام خانواده و سلبِ آرامشِ آن می‌باشد. حالا چه بوسیلۀ فاسد ساختنِ مرد و ایجاد انگیزه‌های منفی در او بر علیه همسرشُ، و یا هم بر عکسِ آن. اسلام خانواده را با مرزها و حدودِ محکمی حفاظت نموده؛ تا سعادت‌مندی دنیا و آخرت را برایش تضمین کند. چراکه خانواده سنگ‌بنای جامعه بوده و هراندازه که خانواده صالح باشد، جامعه نیز راه صلاح و کام‌یابی را طی خواهد نمود.

شیخ أحمد الشرباصی؛ یک‌تن از علمای الازهر شریف می‌گوید: «همانا الله متعال ازدواجِ زن متزوج را با مردِ دیگر حرام نموده و می‌فرماید: «وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاءِ…» (نساء:24) «و زنان شوهردار [نيز بر شما حرام شده اند]». و چه گناهی بزرگ‌تر از این‌که فردی، دین و اخلاق و وجدانِ خویش را زیرپا نهاده و سعی برای خرابی و افساد رابطۀ زناشویی و نظامِ خانواده‌ای نماید که خدا و رسولش حفاظت آن را تضمین نموده اند. و از این دریچه می‌خواهد به هدفِ پلید و شهوانی خود برسد».

چه بسا فردی که چشمِ فاسد و پلیدش دنبالِ زنِ خانه‌دار بوده و می‌خواهد بوسیلۀ ایجاد فتنه و تیرگی در روابط آن زن و شوهرش کانونِ گرم خانوادۀ‌شان را خراب ساخته، به آن زن دست یابد و یا هم بالعکس، زنِ طمع‌کاری برای رسیدن به فلان مردُ چنین کند.

شناعت و قباحتِ این عمل را نمی‌توان در قالبِ کلمات، توصیف کرد. و مجازاتی برایش تعریف نمود. بدرستی چنین عملی، دین و اخلاقِ یک انسان به فنا داده و مصداقِ بارز فساد در زمین و سعی بر هلاکت نسل انسانی است. و چه بسا زنی چنین کرده تا از شوهرش جدا شده و به آن مردِ طماع و دسیسه‌گر برسد، و یا هم عکسِ آن مردِ چنین کرده، تا به فلان زن، دست یابد. ولی بعد از آن؛ هردو متوجه شده اند که چقدر اشتباه نموده و راهِ تباهی و بربادی را طی نموده اند، در حالیکه دیگر راه برگشتی وجود ندارد.  

نصیحت برای زوجین:

از دوستان و یارانِ بد و سوء استفاده‌گر برحذر باشید؛ حال چه ارتباطِ تان با وی بصورت فزیکی است یا هم مجازی؛ زیرا برخی از دوستان و نزدیکان در اطراف ما وجود دارند که الگوهای منفی بوده و در کل منفی نگر هستند. این افراد تاثیرات زیادی در روابط و طرز فکر ما می‌گذارند. اطراف خود را با افرادی پر کنید که مثبت اندیش هستند و باعث ایجاد امید، آرامش و حس خوب در انسان می‌شوند.

مراقب باشید تا شخصیت‌های موجود در فیلم یا سریال‌های تلویزیونی الگوی شما در زندگی زناشویی قرار نگیرند؛ آنانی که زندگی زوجیت را فقط در گردش و تفریح یا هم مسافرت و لذت جنسی می‌دانند. در حالی‌که ازدواج در ذاتِ خود دارای اهداف والا و متعالی می‌باشد.سریع اقدام به طلاق یا خلع نمائید؛ خاصتا اگر تازه زندگی زناشویی را آغاز نموده اید. زیرا در آغاز این دوران، هنوز به پختگی و دوراندیشی در روابط زوجیت، دست نیافته اید و چه بسا در آینده از عهدۀ این مشاکل بر آیید؛ بناء عشق و علاقه خود را افزایش دهید! سعی کنید ابراز عشق و علاقه به همسر را همیشه تازه و پر قدرت نگه داری کنید. وقتی دو طرف با یکدیگر به درستی صحبت کنند و عشق و علاقه بین آنها حاکم باشد کمتر دچار درگیری و تنش می‌شوند.

تلاش کنید از مسؤولیت‌ها و جایب در قبال یکدیگر آگاه شوید؛ بر طاعت و بندگی الله متعال حرص بورزید، و از گناه و معاصی دوری کنید. زیرا اگر رابطۀ تان با پروردگار مستحکم بود؛ نیروی قوی در برابر مشکلات و نابسامانی‌های زندگی را خواهید داشت؛

شکر داشته‌ها و نعماتِ الهی را بجای آورید؛ زیرا بسیاری از افراد هستند که در حسرتِ داشتنِ همسر و فرزندان به سر می‌برند؛

قدردانی از همسرتان را فراموش نکنید؛ درک، قدردانی و احترام برای هر رابطه ای حیاتی است. فهرستی از بهترین ویژگی های شریک زندگی خود تهیه کنید تا به خودتان یادآوری کنید چرا با این فرد ازدواج کرده اید. قدردانی از همسر باعث استحکام روابط عاطفی و پررنگ شدن عشق و علاقه بین شما می شود.

برای شریک زندگی خود احترام قائل باشید؛ احترام برای بهترشدنِ نظام خانواده و غلبه بر مشکلاتِ خانوادگی ضروری است. سعی کنید احترام بین خودتان و همسرتان را همیشه حفظ کنید. وقتی احترام‌ها از بین برود، زوجین دیگر برای هم ارزشی قائل نمی‌شوند و مشکلات زناشویی دو چندان می شود. با بد اخلاقی و یا بدگویی احترام متقابل نابود می شود. برای بهبود روابط و کمرنگ کردن مشکلات زناشویی تلاش کنید چه در جمع و چه در تنهایی خود احترام همسرتان را نگهدارید؛

در امور با هم مشورت کنید؛

 و همیشه سعی کنید تا همسرِ شما در اولویت باشد؛ وقت و توجه بیشتر یه یکدیگر بدهید!

 

منبع: اسلام اون لاین

مترجم: عبدالرحمن رسولی

 

 

 

Related Articles

ضرورت وحدت و انسجام امت اسلامی از دیدگاه علامه اقبال

مقالۀ علمی تحقیقی سرمحقق محمدکبیر(مشفق) 18/5/1402کابل افغانستان ضرورت وحدت و انسجام امت اسلامی از دیدگاه علامه اقبال الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  وَالعَاقِبَةُ لِلمُتَّقِینَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ…

ځوابونه

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *