۱۰ گام برای آماده‌سازی فرزندتان برای شروع سال تحصیلی جدید

با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید در تمامی مراحل تعلیمی در بسیاری از کشورهای عربی، خانواده‌ها برای شروع یک سفر جدید از کار و تلاش با اولاد خود آماده می‌شوند؛ به منظور کسب علم و یادگیری و دستیابی به بالاترین نمرات، در جستجوی آینده‌ای بهتر.

با طولانی بودن رخصتی های تابستانی (۳ تا ۴ ماه)، طفل یا متعلم نیاز به عوامل انگیزشی دارد که او را از لحاظ روانی، ذهنی و بدنی برای شروع تعلیم آماده کند، که این امر از طریق اقدامات زیر محقق خواهد شد:

  1. آمادگی روانی برای ورود به درس: از طریق آماده‌سازی اولاد برای ترک عادت‌هایی که در طول رخصتی ها به خود گرفته‌اند، مانند بیدار ماندن تا دیروقت، استفاده از موبایل و شبکه‌های اجتماعی به مدت طولانی‌تر و تلف کردن وقت در سرگرمی و غیره. این عادت‌ها باید حداقل یک هفته یا ۱۰ روز قبل از شروع تحصیل متوقف شوند تا متعلم بتواند بهتر با شرایط تحصیلی تطبیق پیدا کند.
  2. صحبت با اولاد درباره سال تحصیلی جدید: کارشناسان تربیتی توصیه می‌کنند با اولاد خود درباره سال تحصیلی جدید صحبت کنید، شور و شوق درونی آن‌ها را برای ورود به یک مرحله تحصیلی جدید تحریک کنید و درباره اهداف آن‌ها در سال جدید و برنامه‌های آن‌ها با همصنفی‌ها و معلمانشان گفتگو کنید. به طوری که خود متعلم شروع به برقراری ارتباط با همصنفی‌ها و معلمانش کند و برنامه‌ریزی برای جشن آغاز سال تحصیلی و تعیین فعالیت‌های متعلمی بعد از پایان تابستان را شروع کند.
  3. بیدار شدن زودهنگام: یک عامل مهم و ضروری در آماده‌سازی روانی و بدنی متعلم برای شروع تحصیل است. با بازگرداندن سنت‌های خانوادگی مانند خوردن صبحانه، ورزش کردن و اختصاص دادن یک ساعت برای مطالعه، حافظه را فعال کنید و اطلاعات جدیدی کسب کنید، که این امر به متعلم اعتماد به نفس می‌دهد در حالی که در آستانه یک مسابقه تعلیمی جدید قرار دارد.
  4. آماده‌سازی خود برای دروس جدید: بهتر است متعلم شروع به آماده‌سازی خود برای دروس جدید تعیین شده کند و به محتوای آن‌ها نگاهی بیندازد، ویدئوهای آموزشی مربوطه را تماشا کند و شاید درس‌هایی را که در آن‌ها احساس دشواری می‌کند یا نیاز به ارتقاء سطح علمی دارد، دریافت کند و نمرات خود را نسبت به سال گذشته بهبود بخشد.
  5. تنظیم مکان مطالعه یا اتاق اختصاصی او، کتابخانه‌اش و آماده‌سازی لوازم مکتب، کیف و یونیفرم مکتب‌اش. این موارد به طفل کمک می‌کند از نظر روانی و ذهنی برای شروع تعلیم با روحیه‌ای پرشور و اشتیاق و خوشحالی آماده شود. خانواده‌ها باید از قرار دادن وسایل سرگرمی مانند تلویزیون و بازی‌های الکترونیکی در اتاق او خودداری کنند.
  6. تشویق طفل به تنظیم وقت و تعیین یک برنامه‌ریزی برای مطالعه، با توجه به تخصیص زمانی برای قرائت قرآن کریم، فعالیت بدنی و مقدار کافی خواب. تعیین یک روز تعطیلی هفتگی، فرصتی برای دیدار با اقوام و دوستان، پیگیری سرگرمی‌ها و رفتن به تفریح، که باعث تجدید انرژی و تزریق شادابی به درون او می‌شود.
  7. تعیین هدف برای متعلم از اهمیت زیادی برخوردار است. ممکن است هدف او این باشد که در صنف یا مکتب خود جزو نفرات اول باشد، بسته به توانایی‌ها و سطح علمی‌اش. ممکن است بخواهد نمره بالایی در یک درس خاص کسب کند، مهارت‌ها و توانایی‌های خود را توسعه دهد، در مسابقات مکتب شرکت کند و در رقابت متعلم نمونه شرکت کند و غیره.
  8. تغذیه سالم: اطباء توصیه می‌کنند که متعلمان غذاهای سالم مصرف کنند و بر خوردن صبحانه‌ای که غنی از مواد معدنی و ویتامین‌ها باشد تأکید کنند، مانند تخم مرغ، شیر، میوه‌ها و سبزیجات تازه. توجه داشته باشید که خوردن صبحانه عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد که به نوبه خود بر سطح تحصیلی تأثیر مثبتی می‌گذارد. از مصرف غذاهای چرب، فست‌فودها و نوشیدنی‌های گازدار خودداری کنید زیرا این موارد باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود و منجر به بیماری‌های چاقی و دیابت می‌شود.
  9. همراهی طفل به مکتب: قبل از شروع سال تحصیلی، به خصوص اگر او برای اولین بار به مکتب می‌رود یا در حال انتقال از یک مرحله تعلیمی به مرحله دیگر است، با او به مکتب بروید، با او به نقاط مختلف مکتب آشنا شوید، موقعیت جغرافیایی آن را کشف کنید و در صورت امکان، او را با معلمانش آشنا کنید، این کار باعث می‌شود که او اعتماد و حمایت شما را احساس کند و از لحاظ روانی با مکان جدید آشنا شود.
  10. گفتگو با طفل: با طفل خود صحبت کنید و از او بپرسید که به چه چیزی نیاز دارد. بگذارید درباره آنچه در مکتب دوست دارد و آنچه دوست ندارد صحبت کند. سعی کنید نیازهای او را درک کنید. بگذارید درباره خاطرات سال گذشته و نیت‌هایش برای سال جدید صحبت کند. از او بپرسید که کدام یک از معلمان خود را دوست دارد و چرا؟ چه فعالیت‌هایی را در طول زمان مکتب دوست دارد؟ و برنامه‌هایش برای سال جدید چیست؟ این سبک باعث افزایش اعتماد به نفس او و احساس قدردانی از طرف اطرافیانش می‌شود.

مترجم: فرهاد سپهری

Related Articles

ضرورت وحدت و انسجام امت اسلامی از دیدگاه علامه اقبال

مقالۀ علمی تحقیقی سرمحقق محمدکبیر(مشفق) 18/5/1402کابل افغانستان ضرورت وحدت و انسجام امت اسلامی از دیدگاه علامه اقبال الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  وَالعَاقِبَةُ لِلمُتَّقِینَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ…

پاسخ ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *